Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

Середа, 1 червня 2022, 17:17

На Львівщині релоковані підприємства створили понад 4000 робочих місць

промисловість Львівщини

Загалом в область переїхали 147 підприємств з інших регіонів України.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 31 травня, у Львівську область переїхали 147 підприємств з інших регіонів, а 90 з них уже запрацювали й створили понад 4 тисячі робочих місць.

Найчастіше це компанії, які спеціалізуються на торгівлі, легкій промисловості, машинобудуванні, металообробці та харчовій промисловості.

"Вони створили 4420 робочих місць. Найчастіше обирають Львівський, Стрийський, Дрогобицький та Червоноградський райони. Зазвичай, це підприємства з Київської, Харківської, Одеської та Запорізької областей. Є і такі, які через відсутність бойових дій, хочуть вже повертатися. Це 14 компаній, які до повномасштабної війни працювали переважно у Київській та Харківській областях" – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, Львівська ОВА отримала 7 заявок на фінансову допомогу від релокованих підприємств і 26 заявок від виробничих підприємств Львівської області на фінансову підтримку на закупівлю обладнання.

Нагадаємо, станом на 20 травня 146 підприємств завершили переїзд на територію області, а на підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.