Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пункт пропуску

Четвер, 2 червня 2022, 15:11

Пункт пропуску Мальховіце – Нижанковичі планують відкрити за два роки

пункт пропуску

Пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце мають відкрити до 2024 року.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце має запрацювати до 2024 року. Зараз польська компанія-підрядник виконує там роботи. Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП Грушів. Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. Фінансує Польща" – написав Козицький.

За його словами, щоб покращити доїзд до майбутнього пункту пропуску, у березні 2021 року стартувало будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий за польські кредитні кошти. Однак через війну роботи призупинили.

"Також плануємо спільно з польською стороною відновити залізничне сполучення з цього напрямку до Перемишля. Протяжність колії – 23 кілометри. Працюємо над проєктно-кошторисною документацією. Польська сторона виділила 40 мільйонів злотих на свою частину залізниці, протяжністю 7 кілометрів" – наголосив Козицький.

Крім цього, в області відновили будівництво пішого переходу на КПП Рава-Руська.

"Цей перехід відповідатиме стандартам інклюзії (пандус, додаткові туалети). Проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею. Вартість – близько 1,5 мільйона євро. Завершити будівництво планують упродовж 7-8 місяців" – додав Козицький.

Нагадаємо, Польща та Україна домовились про кроки для спрощення перетину кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.