Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новий Розділ

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:39

У Новому Роздолі реорганізують місцеву лікарню через заборгованість з зарплатами

Новий Розділ

Через заборгованість із зарплати з боку НСЗУ Новороздільську лікарню реорганізують та виділять на це кошти з міського бюджету.

Про це повідомила мерчиня Нового Роздолу Ярина Яценко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Депутати Нового Роздолу ще 1 червня на сесії міської ради прийняли рішення  про погодження організаційної структури та чисельності КНП "Новороздільська міська лікарня", яке передбачає реорганізацію медичного закладу.

"Відділення хірургії розділено на хірургічне та травматологічно-реабілітаційне відділення, тут ще додається реабілітація, якої в нас до тепер не було, відповідно працівники з фізкабінетів будуть переведені туди. Відділення терапії та неврології об'єднуються в одне.

Але наголошую, це організаційні зміни і вони нікуди не зникають. Все. По структурі відділень більше змін немає. Лікарський склад рішення майже не зачепило. Будуть зміни в управлінському персоналі, середньому та молодшому персоналі" – заявила Ярина Яценко.

Вона наголосила, що для людини, яка приходить в лікарню, надаватиметься та сама кількість послуг, однак додасться ще й реабілітація.

"З січня цього року заробітну плату медикам підвищено. Лікарю нараховується 20 тис. грн, медсестрі – 13,5 тис. грн. Однак держава, прийнявши рішення про підняття зарплат, не додала на це коштів. Щомісяця для повного розрахунку з медиками не вистачає 1 млн 800 тис. грн. До кінця року назбирається 20 млн грн. Відповідно, виникла заборгованість по зарплаті.

Коли працівники запитують в НСЗУ чому нема виплати зарплати, ця служба їм відповідає, що вони все виплатили, в них заборгованості немає. І це гірка правда, яка полягає в тому, що більше коштів вони не планували давати. Громада залишилася сам на сам із проблемою" – пояснила Яценко.

За її словами, через цю ситуацію міськрада й вирішила реорганізувати лікарню та виділяти кошти з міського бюджету для забезпечення виплат заробітної плати медикам.

Проблема із заборгованістю заробітної плати медикам, за інформацією пресслужби Стрілківської сільської ради Самбірського району, виникла й у Центрі первинної медико-санітарної допомоги у селі Стрілки.

"14 лютого 2022 року Центр первинної медико-санітарної допомоги Стрілківської сільської ради отримав ліцензію на медичну практику та лікарі розпочали підписувати декларації із пацієнтами.

Лікарі протягом 14 лютого по 1 березня 2022 року підписали недостатню кількість декларацій із пацієнтами і виникла заборгованість з заробітної плати – 2 215 000 грн для медичного персоналу (витрати на заробітну плату медичному персоналу на один місяць необхідно 330 000 грн, з них 108 500 грн НСЗУ виплачує кошти за підписані декларації, а ще 221 500 грн кожного місяця змушені дофінансовувати з місцевого бюджету). Простими словами, уряд не врахував, що є новостворені підприємства, які отримали ліцензію на медичну практику перед воєнним станом.

На даний час підписано 6 483 декларації із пацієнтами і цього б вистачало на заробітну плату працівникам, але через прогалини у законодавстві дофінансовуємо з власних доходів" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.