Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військове спорядження

СБУ

Понеділок, 6 червня 2022, 15:05

На Львівщині викрили масштабну схему розкрадання військового спорядження

військове спорядження

Бронежилети, які ввозились як гуманітарна допомога для ЗСУ, організатори схеми продавали для власного збагачення.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники спецслужби викрили на території Львівської області механізм незаконного продажу бронежилетів, які зловмисники завозили на територію області як гуманітарну допомогу, а потім продавали для власного збагачення.

"Протиправну схему організували кілька осіб. Вони вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон.

Згодом, отримавши гарантійні листи від військової частини, зловмисники завезли бронежилетів на більше як 5 млн грн. Далі, військове спорядження, яке призначалось для ЗСУ, організатори схеми продавали через інтернет-магазин. При цьому українські захисники отримали лише кілька одиниць амуніції" – наголосили у СБУ.

Одного з учасників схеми затримали під час продажу чергової партії військового спорядження на понад 500 тис. грн, також виявлено документацію, яка повністю підтверджує їхню протиправну діяльність.

Наразі затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України та обрано запобіжний захід.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до протиправної схеми.

"Здійснюється отримання доказів співучасті у вчиненні даного злочину командуванням та військовими особами однієї з військових частин Львівщини (за ймовірного посередництва яких було реалізовано схему ввезення зазначених бронепластин нібито під виглядом гуманітарної допомоги). Також СБУ готує документи для передачі на потреби армії усієї вилученої партії захисної амуніції" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.