Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Понеділок, 6 червня 2022, 16:24

Львів'янина, який передавав інформацію про ЗСУ, суд залишив під вартою

судова справа

Апеляційний суд не задовольнив апеляцію та залишив під вартою львів'янина, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Сьогодні, 6 червня, колегія суддів з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без змін ухвалу Галицького районного суду щодо тримання під вартою львів’янина, уродженця російського міста Улан-Уде, якого звинувачують у державній зраді.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2022 року, і надалі у період повномасштабного наступу збройних сил російської федерації на Україну, у 46-річного львів’янина, уродженця російського міста Улан-Уде, виник злочинний умисел на вчинення дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній та інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Згодом, у травні 2022 року, підозрюваний, на виконання вищезазначеного злочинного умислу, перебуваючи у Львові, здійснював спостереження та збір відомостей про пересування Збройних Сил України, місць розташувань військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури. Надалі, за допомогою месенджера "Телеграм" передавав відомості невстановленим особам з-поміж представників розвідувальних органів країни агресора" – йдеться у рішенні суду.

Чоловіка затримали 20 травня, а наступного дня йому повідомили про підозру у держзраді й залишили під вартою на 60 днів, до 20 липня 2022 року.

Адвокат львів’янина подав апеляцію, в якій просив пом'якшити запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Судді апеляційну скаргу залишили без задоволення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.