Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 7 червня 2022, 13:44

У Львові планують створити управління, яке займатиметься земельними ділянками

Львів

У міськраді напрацювали проєкт ухвали щодо створення нового управління держконтролю за використанням та охороною земель.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 1 червня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують створити у Львівській міській раді окреме управління державного контролю за використанням та охороною земель.

Як йдеться у документі, нове управління буде структурним підрозділом департаменту містобудування та підпорядковуватиметься заступнику міського голови з містобудування.

Основними повноваженнями управління будуть:

- здійснення державного контролю за використанням та охороною земель (захист земель від заростання бур'янами, чагарниками; дотримання режиму експлуатації протиерозійних, гідротехнічних споруд; використання земель за цільовим призначенням);

- внесення до органів виконавчої влади або Львівської міської ради клопотання щодо приведення у відповідність із законодавством прийнятих рішень з питань регулювання земельних відносин та припинення будівництва у разі порушення вимог земельного законодавства;

- звернення до суду з позовом про відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, повернення самовільно чи тимчасово зайнятих земельних ділянок;

- вжиття заходів щодо повернення самовільно зайнятих земельних ділянок їх власникам або користувачам.

Детальніше – тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.