Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

dpsu.gov.ua

Четвер, 16 червня 2022, 14:18

Оновлений пункт пропуску Краківець запрацює до кінця червня

пункт пропуску

Мінінфраструктури планує до кінця червня відкрити оновлений пункт пропуску "Краківець-Корчова".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні міністер інфраструктури Олександр Кубраков, модернізований у межах проєкту "Відкритий кордон" пункт пропуску "Краківець – Корчова" почне працювати до кінця червня.

Оновлення передбачає збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю. Планується, що пропускну спроможність пункту пропуску буде збільшено щонайменше на 50%.

Наразі вже розпочато роботи з облаштування павільйонів та підведення комунікацій. Усі роботи планується завершити до кінця червня.

"До війни через західні кордони України здійснювалося більше ніж 20% сукупного товарного експорту. Зараз ми можемо говорити про переорієнтацію логістичних ланцюгів на суходіл, в загальному до 70%. У зв’язку з таким навантаженням, на сьогодні черги становлять від 3 до 25 км на певних ділянках кордону і вирішення цієї проблеми є важливим на рівні всієї держави" – наголосили в Мінінфраструктури.

Доодамо, проєкт "Відкритий кордон" передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики у напрямку Україна-ЄС. Цей проєкт реалізують у межах домовленостей президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди щодо максимального усунення бар'єрів під час перетину кордону.

Раніше  Польща та Україна домовились про кроки для спрощення перетину кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.