Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Середа, 22 червня 2022, 14:31

На Львівщині цьогоріч планують розпочати очне навчання для понад 26 тисяч першачків

школа на Львівщині

Цьогоріч у перший клас в області підуть понад 26 тисяч дітей.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цього року на території Львівської області у перший клас підуть більше ніж 26 тисяч дітей, з них понад 200 – вимушені переселенці.

"Ми хочемо, щоб учні усіх класів навчалися очно, адже така форма навчання більш ефективна. Але для цього треба вирішити два виклики – знайти житло для понад 20 тисяч ВПО, які зараз проживають у закладах освіти області і облаштувати у школах укриття, де школярі та освітяни можуть сховатися у разі небезпеки" – написав Козицький.

У департаменті освіти і науки Львівської ОВА назвали умови, за яких можна навчати школярів офлайн. Для очного навчання у школах потрібно:

- переобладнати закриті школи, народні доми, бібліотеки, приватні будинки, у яких ніхто не проживає, для проживання українців, які через агресію РФ стали переселенцями і зараз тимчасово проживають у закладах освіти;

- якщо у школі є належне укриття і всі учні та педколектив можуть поміститися у ньому, обрати очну форму навчання;

- якщо у школі є укриття, у якому поміщається половина учнів школи, обрати змішане навчання;

- чергувати очне та дистанційне навчання таким чином, щоб очно одночасно навчалася така кількість учнів і працівників, яка поміщається в укритті;

- якщо поруч зі школою є укриття у державній, комунальній, громадській чи приватній будівлі, можна, погодивши це з власником, розпочинати очне чи змішане навчання, залежно від кількості учнів та освітян, яких може вмістити приміщення;

- якщо ні в школі, ні поруч немає укриття, і немає можливості його створити, варто підвозити учнів 1-4 та 10-11 класів до найближчої школи з укриттям, щоб проводити очне навчання в іншу зміну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.