Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

упц мп у Львові

Четвер, 30 червня 2022, 13:55

Міськрада заборонила діяльність УПЦ МП та догналітів у Львові

упц мп у Львові

Через антидержавницьку та антиукраїнську діяльність цих церков. 

Львівська міська рада сьогодні заборонила на території Львівської міської територіальної громади діяльність Української православної Церкви московському патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" як таких, що несуть загрозу національній безпеці України.

Про це йдеться в рішенні Львівської міської ради, як повідомили Варіанти депутати. 

Депутати заборону обгрунтували антидержавницькою та антиукраїнським характером діяльності УПЦ МП і догналітів.

"Діяльність Української православної Церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, враховуючи факти, які відбулись на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України Української православної Церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала", яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу", – йдеться у рішенні.

Нагадаємо, Львівська райрада заборонила діяльність УПЦ МП у районі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.