Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Лукашевський

П'ятниця, 1 липня 2022, 09:17

Лукашевський замінив Довжик в комісії, а не у виконкомі Львівської міськради

Юрій Лукашевський

Інформація від 30 червня про призначення Юрія Лукашевського в.о. директора департаменту фінансів Львівської міської ради була помилковою.

Депутат Львівської міської ради, директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський замінить депутатку, в.о. директора департаменту фінансів Львівської міської ради Вікторію Довжик у складі комісії фінансів Львівської міської ради.

Рішенні про це ухвалила Львівська міська рада вчора, 30 червня, за поданням комісії фінансів Львівської міської ради на підставі пропозиції, яка надійшла від Вікторії Довжик. 

Нагадаємо, ГО ХОП Медіа звернулось до комісії з проханням розглянути питання про конфлікт інтересів, який виник у зв'язку з призначенням Вікторії Довжик на посаду в.о. директора департаменту фінансів Львівської міської ради.

"Отримали офіційне рішення – відбулись зміни у постійних комісіях - Лукашевського Ю. пропонують призначити членом комісії фінансів, а Довжик В. – заступником голови комісії міської інфраструктури. Просимо вибачення за не точну інформацію, не правильно зрозуміли повідомлення п. Шелестак.  Додаємо підтвердження", – йдеться у листі ГО ХОП Медіа.

Інформація від 30 червня про призначення Юрія Лукашеквського в.о. директора департаменту фінансів Львівської міської ради була помилковою і вважається спростованою.

У порядку денному засідання комісії фінансів, яке відбулось 29-30 червня, під 24 номером було: Звернення ГО ХОП Медіа про недопущення створення конфлікту інтересів у зв'язку з покладенням повноважень в.о. директора департаменту фінансової політики на В. Довжик.

Громадська організація звернулась до членів комісії с проханням "не допустити створення конфлікту інтересів в одній з найскладніших депутатських комісій і, відповідно, або здійснити коригування персонального складу депутатських комісій з виключенням В. Довжик із бюджетної комісії, або покласти обов'язки директора департаменту на іншу профільну посадову особу Львівської міської ради".

Конфлікт інтересів, на думку організації, виник після призначення Вікторії Довжик в.о. обов’язків директора департаменту фінансів Львівської міської ради, бо водночас вона є радником міського голови, депутаткою та членом профільної бюджетної комісії Львівської міської ради

"Відтак, у профільній бюджетній комісії складається конфлікт інтересів, оскільки член комісії керує одним з профільних департаментів", – наголошується у зверненні.

20 червня стало відомо, що  міський голова Львова Андрій Садовий звільнив Олега Іщука з посади директора департаменту фінансової політики та перевів на посаду радника. На час воєнного стану виконувати обов'язки керівника департаменту фінансової політики призначено радницю міського голови апарату виконавчого комітету та депутатку Львівської міськради від Самопомочі Вікторія Довжик.

Юрій Лукашевський обіймає посаду директора департаменту агломерації Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.