Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прокуратура Львівської області

Фб Прокуратури Львівської області

Понеділок, 4 липня 2022, 14:18

Чиновника міграційної служби затримали за підозрою в незаконній легалізації

прокуратура Львівської області

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокуратура Львівської області повідомила про підозру заступнику начальника одного з регіональних управлінь міграційної служби України через організацію схеми легалізації перебування на території України іноземних громадян з країн підвищеного терористичного ризику та країни-агресора.

Посадовця та його спільника затримано одразу після отримання від заявника неправомірної вигоди в розмірі 10 тис доларів США. 

У ході проведення 35 обшуків за місцем роботи посадовця та адресами проживання підозрюваних виявлено та вилучено документи для легалізації понад 160 іноземців, у тому числі громадян РФ, яких підозрювані легалізували на території Київської та Львівської областей, а також більше 320 тис доларів США і 400 тис грн.

За даними слідства, підозрювані організували схему легалізації перебування на території України іноземних громадян з країн підвищеного терористичного ризику та країни-агресора. Посадовець міграційної служби, залучивши товариша, підшукував мігрантів і пропонував їм за 10-15 тис доларів США оформити дозвіл на постійне проживання в Україні. Остаточна сума винагороди залежала від країни походження, типу документів і термінів їх оформлення. Іноземцям видавалися посвідки на тимчасове проживання, постійне проживання в Україні або посвідчення біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.