Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Генштаб ЗСУ

Фб Генштабу ЗСУ

Вівторок, 5 липня 2022, 12:56

Призовникам, військовозобов'язаним та резервістам заборонили виїзд з місця проживання

Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ розробив Порядок надання дозволу цим категорія громадян на виїзд у воєнний час. 

Генштаб ЗСУ повідомив, що норма Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії суб'єкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у зв'язку зі службовою чи особистою необхідністю.

Просимо з розумінням ставитися до регуляторних заходів, що продиктовані законами України, умовами воєнного стану та ведення війни.

Головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що заборона на виїзд стосується всіх військовозобов'язаних: 
"Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі!
Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК.
Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося", - повідомив він у Фейсбук.
 
Нагадаємо, 24 лютого в Україні запровадили воєнний стан у зв'язку з широкомасштабною агресією Росії. 

Варіанти, новини Львова, повідмоляли, що у Львові військослужбовець отримав дві повістки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.