Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 11 липня 2022, 12:33

У Львові планують знизити для підприємців податок на нерухомість

Львів

Депутати планують внести зміни до ухвали про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Комісія підприємництва Львівської міської ради запровадила зміни до ухвали "Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".

Як заявив член комісії, депутат фракції Варта Орест Печенко, у минулому році цей податок міська рада підняла до 1,5% через зростання економіки та капіталізації нерухомості.

"Втім, зараз у час війни для багатьох підприємців ці суми є надто великі, позаяк багато приміщень простоюють. Тож ми пропонуємо для того, щоб підтримати львівський бізнес, повернутись до попередньої ставки і ввести пільговий показник на наступний рік – 1%, а для промислових приміщень буде пільгова ставка – 0,1%" – пояснив Печенко.

Додамо, що у період воєнного стану львівським підприємцям пропонують також ваучери на релокацію у розмірі до 100 тис. грн, компенсаційні ваучери – до 300 тис. грн та інвестиційні – до 500 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.