Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комісія фінансів та планування бюджету ЛМР

Фб Наталії Шелестак

Вівторок, 12 липня 2022, 10:07

Шелестак не втрачає надії змусити чиновників Садового працювати чесно і прозоро

комісія фінансів та планування бюджету ЛМР

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради рекомендувала зупинити фінансування видатків з бюджету, які виконкомом ухвалив з порушеннями.   

Вчора, 11 липня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради не погодила виконавчим органам та комунальним підприємствам міськради видатки, передбачені рішенням виконкому "Про внесення змін до переліку об'єктів, що фінансуються з бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік" (номер і дата невідомі, адже виконком не публікує рішення).

Про це повідомила ВАРТА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Комісія рекомендувала виконкому, КНП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги", ЛМКП "Львівводоканал", ЛКП "Зелений Львів", ДП "Скнилів-парк" ЛКП "Зелений Львів", Галицькій районній адміністрації, Департаменту житлового господарства, Департаменту фінансової політики Львівської міської ради зупинити видатки за рішенням виконкому, а у випадку проведення даних видатків повернути їх, як такі, що здійснили безпідставно.

Комісія також звернулась до Держказначейства, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку, Приватбанку з вимогою зупинити проплати за рішеннями виконкому до моменту їхнього  погодження з комісією, а у випадку проведення даних видатків повернути їх, як такі, які здійснені безпідставно.

Комісія зобов’язала всі виконавчі органи Львівської міської ради (головним розпорядникам коштів бюджету), банківським та казначейським установам, які здійснюють платежі, розробити єдиний порядок погоджень з постійною комісією фінансів та планування бюджету перерозподілу видатків, що веде до збільшення затверджених бюджетних призначень головних розпорядників коштів бюджету у межах загального та спеціального фондів, окрім власних надходжень бюджетних установ, на загальну суму, що не перевищує 50 млн грн.

Нагадаємо, що голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак ініціює скликання чергової сесії Львівської міської ради, щоб повторно винести на розгляд депутатів ухвалення рішення "Про внесення змін до ухвали міської ради від 24.02.2022 № 2133  "Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік", яке не ухвалили 30 червня.

Свою ініціативу вона пояснила тим, що міський голова Львова Садовий та виконавчі органи Львівської міськради не виконують пункт 2 цієї ухвали згідно з яким виконком на час воєнного стану в Україні може здійснювати перерозподіл видатків на загальну суму, що не перевищує 50 млн грн  виключно за погодженням з постійною комісією фінансів та планування бюджету.

Наталія Шелестак також пообіцяла звернутись до правоохоронців через незаконну діяльність Садового.

В умовах воєнного стану Львівська міська рада припинила публікацію рішень міськради та виконкому на офіційних сайтах, а також закрила доступ до бази рішень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.