Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

модульне містечко

loda.gov.ua

Четвер, 14 липня 2022, 16:02

На Яворівщині облаштували модульне містечко для переселенців

модульне містечко

Модульне містечко для переселенців звели у селі Бортятин.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 14 липня, у селі Бортятин Судововишнянської ОТГ Яворівського району відкрили модульне містечко для внутрішніх переселенців, створене за кошти міжнародного благодійного фонду Safe Pass Group.

У модульному містечку проживатимуть 40 людей з Луганської та Донецької областей, які до цього тимчасово жили у школах, дитячих садочках та інших комунальних закладах Судововишнянської та сусідніх громад.

Загалом містечко складається з 10 поєднаних між собою контейнерів (5 житлових та 5 господарських приміщень). У будинках є: кухні, санвузли та душові кабінки. Санвузли та душові розташовані безпосередньо в будівлі, де й кімнати. На території містечка також облаштували дитячий майданчик.

Як наголосили у Львівській ОВА, формат будинків цього містечка відрізняється від інших модульних містечок, які вже збудовані у Львові. Його спроєктували таким чином, що кухня, санвузли та душові будуть безпосередньо у будівлі, де розташовані спальні кімнати.

Додатково для забезпечення функціонування та обслуговування модульного містечка створили 5 робочих місць.

Зазначимо, станом на сьогодні на території Львівської області відкрили 4 модульні містечка, 3 – у Львові та 1 – у с. Хоросно Солонківської ОТГ. Наразі триває будівництво ще одного містечка у Стрийській ОТГ, також планують звести нові містечка у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.