Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 18 липня 2022, 10:58

Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку та очільника СБУ

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув главу СБУ Івана Баканова.

Про це йдеться в указах Президента України №501/2022№500/2022№499/2022 від 17 липня 2022 року.

Президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорки Ірину Венедіктову та усунув главу СБУ Івана Баканова.

Зокрема, Венедіктову він відсторонив від виконання обов’язків генерального прокурора відповідно до частини другої статті 11 закону "Про правовий режим воєнного стану", який Верховна Рада ухвалила у травні 2022 року. Закон надає президенту право у період дії воєнного стану "прийняти рішення про відсторонення від займаної посади посадової особи, призначення на посаду та звільнення з посади якої віднесено до його повноважень, та покладення на відповідний період виконання обов’язків на іншу особу".

Поклав виконання обов'язків генерального прокурора Зеленський на заступника Венедіктової Олексія Симоненка.

Також своїм указом Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого законом України від 24 березня 1999 року № 551–XIV.

Ця стаття передбачає усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків за "невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.