Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

uk.wikipedia.org

Четвер, 7 лютого 2013, 20:44

Палац графа Бадені у Буську продовжує руйнуватися

У Буську Львівської області продовжується руйнування ысторичноъ пам'ятки Палацу графа Бадені, питання із реставрацією якого місцева влада так і не вирішила.

 

Донедавна там була військова частина, потім палац передали у власність управління міліції у Львівській області. Увесь цей час у Буську намагаються повернути памятку архітектури у власність громади. Проте, місцева влада вирішує це питання тільки листами, а не реальними діями, – пише Буський медіа-портал інформаційних новин.

Кілька років тому палац Бадені був переданий на баланс обласному управління міліції без охорони. До 2009 року він охоронявся органами внутрішніх справ і йоготериторія перебувала в належному стані. 

Буська громада намагається повернути історичну памятку вже 7 років поспіль. Проте, у міліції згідні віддати палац в обмін на рівноцінну земельну ділянку. Місцеві мешканці хочуть повернути палац для музею. Але для того аби привести будівлю до ладу потрібна допомога області та дотації з держави. Зацікавлені інвестори на допоможні приміщення біля палацу також вже знайдені. Проте, поки вирішується справа з власністтю, ніхто не хоче вкладати грошей.

Тим часом влада не вирішує питання, а тільки займається листуванням у цій справі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.