Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

Четвер, 21 липня 2022, 16:55

Нацбанк підняв офіційний курс гривні до долара

обмін валют

Нацбанк збільшив офіційний курс гривні до 36,57 грн/дол.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 21 липня, Національний банк України змінив рівень фіксованого офіційного курсу гривні до долара США на 25% – до 36,57 грн/дол.

Як пояснили у Нацбанку, офіційний курс гривні до долара США і надалі лишатиметься фіксованим. Такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни.

Зазначимо, на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Нацбанк зафіксував курс гривні на рівні 29,25 грн за 1 дол. США. У Нацбанку заявляють, що фіксацій курсу на такому рівні на початку війни допомогла забезпечити стабільну роботу фінансової системи. Проте зараз офіційний курс гривні на рівні 24 лютого вже не відповідає реаліям та поступово втрачає роль якоря для очікувань.

У банку також заявили, що курс продажу валюти банками у готівковому сегменті валютного ринку, на якому продають та купують валюту громадяни, не має прямої прив'язки до офіційного курсу, тому прямого впливу від підвищення офіційного курсу у цьому випадку немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.