Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Стрий

fortuna-gazeta.com.ua

Понеділок, 25 липня 2022, 14:46

Мешканцям Стрия на два дні вимкнуть подачу води

Стрий

Водопостачання обіцяють відновити до 00:00 год 28 липня.

Про це повідомляє Стрийська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 00:00 год 26 липня до 00:00 год 28 липня мешкацям міста Стрий вимкнуть водопостачання через модернізацію обладнання головної каналізаційної насосної станції.

"Стрий буде відключений від водопостачання на два дні, уже цієї ночі, з 00:00 год. 26.07.22 до 00:00 год. 28.07.22. Просимо мешканців зробити запаси води. Як ми повідомляли раніше, це зумовлено модернізацією обладнання головної каналізаційної насосної станції. Просимо вибачення за незручності" – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у КП Стрийводоканал", всі мережі міста були прокладені ще у 60-70 роках минулого століття. Вони є зношеними, як й водозабір та каналізаційні очисні споруди.

У кінці 2020 року підприємство мало робочих всього 8 свердловин. З того часу їхню кількість збільшили до 14, а ще дві свердловини планують запустити до кінця цього року.

"Великі сподівання на оновлення очисних споруд через воєнні дії знову змушені були поставити на паузу. Був готовий проєкт реконструкції ГКНС, підписаний договір з підрядником і навіть зроблені перші роботи. Однак війна внесла свої корективи, сподіваємося, невдовзі цю роботу зможемо продовжити. У найближчих планах також ліквідація всіх міських септиків, які не під’єднані до каналізаційних мереж, адже їх переповнення щоразу грозить екологічним лихом для мешканців" – розповіли у Стрийській міськраді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.