Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 28 липня 2022, 14:37

На Львівщині не виявили випадків зараження новим штамом Омікрону

коронавірус

В Україні виявили новий різновид штаму Омікрон, натомість в області жодних випадків зараження ним не зафіксували.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Міністерство охорони здоров’я України заявило про появу нового різновиду штаму коронавурусу Омікрон – ВА.5. Наразі цей штам виявили у Чернівецькій області – 7 випадків.

Раніше в Україні визначали лише різновиди ВА.1 та ВА.2 цього штаму.

Як повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко, на Львівщині нового штаму не зафіксували.

Зазначимо, підтип BA.5 штаму Омікрон вперше виявили у Південній Африці у зразку, відібраному 25 лютого 2022 року. У травні цього року у Європейському центрі контролю та профілактики захворювань назвали підтипи ВА.4 та ВА.5 "такими, що викликають занепокоєння".

За даними ВООЗ, на фоні поширення підтипу ВА.5 в Європі почала зростати кількість тяжких випадків та смертей.

Додамо, впродовж останніх двох тижнів захворюваність на коронавірус на Львівщині зросла у 2,4 рази. Перевищення середньообласного показника захворюваності зареєстрували у Золочівському районі – на 175,52%, Стрийському на 43,84%, Червоноградському на 10,34%. Загалом  з 11 до 24 липня у Львівській області зареєстрували 117 підтверджених випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.