Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

порив колектора на вул. Торф'яній

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 29 липня 2022, 12:38

Львів'янам, які зазнали збитків через порив колектора на Торф'яній, відшкодують завдану шкоду

порив колектора на вул. Торф'яній

Міськрада компенсує збитки мешканцям, чиє майно постраждало від пориву аварійного колектора на вул. Торф'яній.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У міськраді вирішили надати компенсацію власникам авто і приміщень, які зазнали пошкоджень внаслідок підтоплення через порив аварійного колектора на вул. Торф'яній, що трапився 5 липня.

"Коли в 70-х роках будували цей колектор, то ніхто не допускав, що будуть такі зливи, коли за годину може випасти місячна норма опадів. Тому, тоді зробили халтуру, і сьогодні через цей колектор потерпає весь Львів. Зараз "Львівводоканал" займається виготовленням проєкту будівництва нового – дублюючого, колектора. Це дороговартісне будівництво, але для безпеки міста це треба зробити. Проєктування нового колектора триватиме до наступного року" – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

До моменту будівництва нового колектора у міськраді вирішили герметизувати кожен будинок на цій території.

"Ми обстежили фундамент будинку на вул. Торфяна, 21 – він не постраждав. Також обстежили нежитлове приміщення поруч. Тут є пошкодження на суму 474 тис грн. Також будуть виділені кошти власникам 10 автомобілів, які постраждали від підтоплення. Кожен із них отримає по 20 тисяч гривень" – повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 5 липня під час зливи на головному каналізаційному колекторі "Полтва" на вул. Торф'яній відбулося руйнування двох плит перекриття, внаслідок чого стічна вода вилилися на поверхню. Як наслідок, була підтоплена прибудинкова територія, завдано пошкоджень нежитловим приміщенням і 10 авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.