Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

Середа, 3 серпня 2022, 16:50

На Львівщині під житло для переселенців передбачили понад 600 гектарів землі

будівництво у Львові

У області на понад 600 гектарів землі планують збудувати нове житло для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У Львівській області сформували базу земельних ділянок, які можна залучити для будівництва житлових будинків для внутрішніх переселенців. Станом на 2 серпня ця база налічує 96 земельних ділянок загальною площею понад 600 га.

Як пояснив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера, наразі за підтримки міжнародних партнерів в області вже спорудили перших 5 житлових об’єктів, в яких проживає понад 1 тисяча переселенців.

Це модульні містечка у Стрийському парку, на вул. Пулюя та на вул. Скрипника, Центр матері та дитини "Незламні матусі" на вул. Тракт Глинянський у Львові; модульний будинок в с. Бортятин (Судововишнянська ОТГ).

Крім цього, відкрили перший квартал містечка для переселенців у с. Хоросно, тривають роботи з облаштування модульного будинку у Дрогобичі на вул. П. Орлика. Будинок розрахований на 70 місць для багатодітних сімей, сімей з дітьми, осіб пенсійного віку, які втратили своє житло.

Окрім цього, тривають підготовчі роботи щодо спорудження модульних містечок у Стрию, Добротворі та Дрогобичі на 800 осіб.

За словами Вадима Табакери, також цьогоріч запланували відремонтувати 20 гуртожитків у 17 ОТГ області (Глинянська, Добросинсько-Магерівська, Бориславська, Дрогобицька, Меденицька, Золочівська, Рудківська, Новороздільська, Стрийська, Миколаївська, Ходорівська, Журавненська, Сокальська, Червоноградська, Белзька, Новояворівська, Івано-Франківська) та створити понад 2 тисячі 100 місць. Для цього з обласного бюджету виділили 102,9 млн грн.

Наразі найбільше переселенців проживають у великих містах Львівської області – Львів, Дрогобич, Стрий, Самбір, Червоноград. Водночас на кінець липня більш як 9 тисяч осіб досі мешкають у закладах освіти, які не пристосовані до комфортного проживання

"Значна частина вимушених переселенців перебуває у закладах соціальної інфраструктури області, які не розраховані на довготривале проживання та повинні відновити з нового навчального року свою роботу. Враховуючи активність проведення бойових дій на території держави, існує велика ймовірність того, що значна кількість евакуйованих осіб залишаться в області на довготривалий період" – зазначив Вадим Табакера.

Зазначимо, станом на 1 серпня на території Львівської області офіційно зареєструвалися 245 тисяч внутрішньо переміщених українців. З них майже 75 тисяч – це діти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.