Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

StrazGraniczna

Вівторок, 9 серпня 2022, 15:00

Польща готова прийняти до 300 тисяч українських школярів

Польща

З вересня польські школи готові прийняти 200-300 тисяч дітей з України.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, що польські школи готові з вересня прийняти на навчання 200-300 тисяч дітей з України.

"Ми систематично до цього готуємось. У нас дуже еластична система, створена спільно з самоврядуванням і відповідальними органами" – наголосив Пшемислав Чарнек.

За його словами, проблеми можуть з’явитися у великих містах, таких як Варшава чи Краків, де до директора однієї школи з проханням прийняти дітей можуть звернутися багато осіб.

"Тоді ми будемо пропонувати інші школи, де, ймовірно, можна буде прийняти українських дітей" – додав Пшемислав Чарнек.

Станом на сьогодні, за даними Міністерства освіти і науки Польщі, у країні перебуває близько 700-800 тисяч українських дітей шкільного віку, близько 500-600 тисяч з них навчаються дистанційно в українських школах.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за спрощеною процедурою у Польщі працевлаштувалися 358 тисяч українців.

Станом на 26 липня до Польщі прибули понад 5 мільйонів біженців з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.