Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Золочів

П'ятниця, 12 серпня 2022, 11:36

НСЗУ відмовила лікарні Золочева у підписанні договору про надання акушерської допомоги

Золочів

Надання акушерської допомоги у лікарні припинили через відсутність договору з НСЗУ та зменшення кількості породіль.

Про це повідомляє Золочів.нет.

Ще з 7 червня у Золочівській районній центральній лікарні припинили надання акушерської допомоги.

Як розповіла медичний директор Золочівської центральної районної лікарні Тетяна Кубішин, пологове відділення  лікарні закрили через неможливість надавати якісну медичну допомогу та відсутністю договору з НСЗУ.

За її словами, в останні роки на Львівщині, й, зокрема, на Золочівщині зберігається тенденція зниження народжуваності. Також впала кількість проведених пологів у лікарні через відкриття Львівського обласного перинатального центру.

"Ми старалися відповідати вимогам, вивчили лікаря-неонатолога, але на сьогоднішній день наші два лікарі-неонатологи перебувають у декретній відпустці.

Умовами підписання договору з НСЗУ є те, що вони ставлять вимоги щодо кількості пологів, які відбулися протягом року в закладі. І за 2021 рік кількість пологів, щоб підписати пакет була недостатня, тому Нацслужба здоров'я цей пакет не підписала. Тому надавати допомогу породіллям в таких умовах, коли ти не маєш юридично підписаного документу, це несе ризики" – пояснила Тетяна Кубішин.

Саме тому адміністрація Золочівської лікарні вирішила закрити пологове відділення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.