Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

центр Львова

П'ятниця, 12 серпня 2022, 12:52

У Львові обмежили в'їзд у пішохідну зону міста до дев'ятої години ранку

центр Львова

Часові рамки платного в'їзду у пішохідну зону центру міста зменшили на годину, з 8 до 9 ранку.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьгоодні, 12 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради змінив порядок в’їзду транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини м. Львова, обмеженої пр. Свободи, пл. Торговою, пл. Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою, пл. А. Міцкевича.

Згідно з документом, з 1 вересня цього року транспортні засоби категорії "Г" можуть перебувати у центральній частині Львова лише до 09.00 год. 

"Ми змінюємо години платного в’їзду у центральну частину міста. Тобто, ми залишаємо безкоштовний в’їзд з 06.00 год ранку і до 08.00 год. А далі, транспортні засоби категорії "Г" – машини, які вивозять будівельне сміття і обслуговують підприємницькі структури, мають право на платний проїзд тільки з 08.00 год і до 09.00 год. Раніше це було до 10.00 год. Зараз ми пропонуємо, щоб з 09.00 год ці машини залишали пл. Ринок і пішохідну зону" – заявила директорка департаменту економічного розвитку Львіської міськради Ірина Кулинич.

За її словами, для отримання права на в’їзд у пішохідну зону у період з 08.00 год. до 09.00 год. власники транспортних засобів категорії "Г" повинні сплатити на рахунок ЛКП "Муніципальна варта" відповідну плату за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону.

Однак не пізніше 09.00 год вони зобов’язані залишити пішохідну зону.

"Мушу наголосити, що ми також переглядаємо тариф на платний в’їзд. Він багато років залишається без змін. Тому з 1 вересня, коли вступить в дію рішення про зміну годин, буде також встановлено новий тариф. На сьогодні місячна перепустка на в’їзд становила приблизно 900 грн" – додала Кулинич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.