Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річка Стрий

Вівторок, 16 серпня 2022, 13:16

Суд визнав незаконними накази Держгеокадастру Львівщини щодо роздачі земельних ділянок

річка Стрий

Суд зобов'язав повернути в комунальну власність землі навколо річки Стрий, які Держгеокадастр Львівщини незаконно подарував приватній особі.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд 15 серпня відхилив апеляційну скаргу на рішення Стрийського міськрайонного суду від 8 лютого 2022 року, яким визнав незаконним накази Держгеокадастру Львівщини щодо роздачі земельних ділянок площею 0,6153 га та зобов'яв повернути їх.

"Львівська ОДА звернулась до суду з позовом про визнання недійсним договору дарування земельної ділянки, яка належить до прибережної ділянки річки Стрий.

Рішенням Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 8 лютого 2022 року позов задоволено повністю, визнано незаконним та скасовано накази ГУ Держгеокадастру у Львівській області, визнано недійсним договір дарування від 13.02.2017 № 461, зобов'язано відповідачку повернути державі в особі Львівської ОДА земельні ділянки площею 0,6153 га, які знаходиться на території Грабовецько-Дулібської сільської ради Стрийського району Львівської області, а також стягнуто судові витрати з відповідачки та ГУ Держгеокадастру у Львівській області" – йдеться у повідомленні.

Відтак Львівський апеляційний судзалишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.