Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 16 серпня 2022, 12:45

Садовий узрів російську агентуру поміж популяризаторів української мови

Андрій Садовий

Андрій Садовий вважає, що кожен українець публічно повинен спілкуватися українською мовою, а скандали з мовою створює російська агентура.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у інтерв'ю на "Люкс FM".

Андрій Садовий заявив, що суперечки між україномовними та російськомовними українцями у Львові штучно створюють російські агенти.

"Це російська агентура. Зіштовшує, тому що їм потрібні скандали. Це одиничні випадки, які роздмухані. Я би так сказав. Тому що, в принципі, будь яка людина, яка живе в Україні, вона знає мову, вона розуміє мову. Можливо, хтось не хотів її використовувати, але зараз він зрозумів, що ти мусиш говорити рідною мовою, тому що ти себе ідентифікуєш – що ти є громадянин і ти не є москаль" – пояснив Садовий.

Він наголосив, що російська мова – це мова окупанта.

"Все, що пов'язано з Росією, ми маємо забути, відкинути на 50 років мінімум, без дискусій. Тому що це є країна, яка сьогодні для мене є як нацисти. Можна говорити, що там є митці, є творча інтелігенція, але вибачте мене, вони всі працюють на режим, а цей режим сьогодні вбиває простих безневинних громадян нашої держави" – пояснив Андрій Садовий.

Також Садовий не розуміє логіки відомого лікаря Євгена Комаровського, який заявив, що патріотизм російськомовного українця є не меншим за патріотизм україномовного та що можна спілкуватися російською мовою.

"Не розумію. Він якщо приїде в Лондон, він там якою мовою буде спілкуватися? Ну, напевне, перейде на англійську. Якщо не знає, то вивчить. Якщо він живе в Україні та є громадянином України, то він зобов'язаний спілкуватися українською мовою публічно. Може десь там вдома, на кухні, з своєю дружиною хоч на китайській мові говорить, але якщо він є публічною особою і дає інтерв'ю, то він має це робити українською мовою" – додав Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.