Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Неділя, 10 лютого 2013, 13:39

У Львові скандал з приводу виділення земельної ділянки під арену для Євробаскету 2015

Львівська міськрада запевняє, що земельна ділянка на вул. Липова Алея, 5, для будівництва спортивної арени Євробаскету 2015 була запропонована відповідно до листа директора БК «Політехніка-Галичина» та генерального директора ТзОВ «КПФ «Карпати», натомість ФК "Карпати" заперечують цей факт і обіцяють достроково відправити мера Садового у відставку.

«На ім’я міського голови Львова надійшов лист за підписами директора БК «Політехніка-Галичина» та генерального директора ТзОВ «КПФ «Карпати» з проханням укласти з ТзОВ «БК «Політехніка-Галичина» та ТзОВ «КПФ «Карпати» інвестиційну угоду під будівництво багатофункціональної спортивної арени, відповідно до вимог ФІБА, для проведення матчів Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих команд Євробаскет-2015 на земельній ділянці за адресою вул Липова Алея, 5», - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Натомість прес-служба ФК «Карпати» розповсюдила заяву, в якій заперечує наявність будь-якого звернення його керівництва з приводу виділення земельної ділянки під будівництво спортивної арени для Євробаскету.

«Йдеться про земельну ділянку, що входить до території цілісно-майнового комплексу «Україна», на якій у вересні 2012 року ФК «Карпати» урочисто відкрив три сучасні футбольні поля з трав`яним покриттям, на яких тренуються понад 700 дітей шкільного віку з карпатівських шкіл та Академії, а також юнацька та молодіжна команди клубу. Нагадаємо, що ще торік на цьому місці було сміттєзвалище, яке львівський клуб виключно власним коштом перетворив на футбольну оазу для дітей, за що отримав спеціальну відзнаку Федерації Футболу України», йдеться у повідомленні», - роз’яснюється у повідомленні ФК «Карпати».

«Давати оцінку планам мера Львова Андрія Садового, який лобіював прийняття цієї ухвали, ФК «Карпати» не буде. Не сумніваємось, що це зроблять понад 700 дітей, їхні батьки, тренери футбольних шкіл, коли прийдуть на чергове тренування і побачать паркан з написом.  Наголосимо на іншому факті, невидимому для пересічних львів’ян. Андрій Садовий не просто вкотре ошукав громаду міста, він зробив це цинічно і, як виявилось нині, вкрай незграбно для себе, серйозно похитнувши під собою мерське крісло. По-перше, Андрій Іванович вчинив не надто благородно, обвівши навколо пальця депутатів та голів фракцій, адже «презентував» на сесії передачу верхніх полів під забудову... як ініціативу самих «Карпат», підсиливши свою позицію здалеку продемонстрованим «офіційним листом» від львівського клубу (принагідно, нам вельми кортить побачити цю підробку, яка дивним чином випарувалась, тільки-но за ухвалу було проголосовано)! Не секрет, що переважна більшість міських депутатів є вболівальниками або симпатиками «Карпат», тож голосуючи за дане рішення й гадки не мали, що поставлять під загрозу тренування у чудових умовах для сотень дітей».

«По-друге, як виявилось, ділянка, на якій нині розташувались футбольні поля, попросту непридатна для зведення на її місці багатофункціонального спортивного комплексу. Про це сьогодні ще раз було наголошено на засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Питання, що називається, на поверхні: якщо мер Садовий знав про неможливість будівництва спортивного комплексу під Євробаскет-2015 на цій ділянці, але все ж «проштовхнув» дане рішення на сесії міської ради, що ж незабаром постане на футбольних полях? Комплекс багатоповерхових житлових будинків? Дача для мера з особистою стайнею та вертолітним майданчиком»? – риторично запитується у заяві. 

Нагадаємо, 7 лютого депутати Львівської міськради ухвалили рішення про виділення земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5 для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015» (площа ділянки – 2,7 га).

Держава виділяє на підготовчі роботи до Євробаскету-2015 в Україні 7,057 млрд. грн.  Окрім державних коштів, частина фінансування надійде від інвесторів – це 4,3 млрд. грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.