Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗУСДМЦ

loda.gov.ua

Вівторок, 16 серпня 2022, 17:49

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр не хоче злиття з Охматдитом

ЗУСДМЦ

Колектив Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру виступив проти реорганізції лікарні та злиття з "Охматдитом".

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Колектив Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру виступив проти ініціативи керівництва Львівської ОВА щодо ліквідації двох медичних закладів: КНП ЛОР "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр" та Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит".

"Метою ліквідації обласної дитячої лікарні та регіонального дитячого медичного центру є створення нового комунального некомерційного підприємства шляхом злиття двох вище вказаних закладів охорони здоров'я.

У проєкті рішення Львівської обласної ради ми вбачаємо суб'єктивність та упередженість намірів ініціаторів цього "проєкту ліквідації-об'єднання" – йдеться у відкритому листі колективу лікарні до громадськості.

Працівники лікарні наголошують, що створення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру ініціював В'ячеслав Чорновіл, колектив центру був сформований на засадах конкурсного відбору з числа молодих, ініціативних лікарів і медсестер зі знанням іноземних мов, які володіють прогресивними методиками лікування дітей, а з перших днів роботи у тут запроваджувалися європейські протоколи лікування і принципи організації медичної допомоги дітям на засадах сімейноорієнтованої медицини.

На думку колективу центру запланована реорганізація, що передбачає ліквідацію двох дитячих медичних закладів призведе до:

– відтоку висококваліфікованих спеціалістів у галузі медицини, а також молодих спеціалістів та середнього медичного персоналу внаслідок очевидного зменшення заробітної плати, соціальних виплат та погіршення умов праці;

– втрати бренду ЗУСДМЦу та іміджу, який формувався впродовж десятиліть й асоціюється з осередком надання якісної та високофахової медичної допомоги та референції у західному регіоні України;

– втрати довіри світової медичної спільноти та спонсорів, причетних до створення та розвитку однієї з найуспішніших клінік України;

– зумовить негативні для пацієнтів наслідки.

"Переконані, що подібні рішення вимагають насамперед всебічного аналізу, глибокого фінансово-економічного і медико-організаційного обґрунтування, а також безпосереднього узгодження з трудовими колективами медичних закладів та врахування їхньої думки.

Колектив ЗУСДМЦ вважає, що ліквідація двох дитячих медичних закладів дестабілізує налагоджений процес надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню не лише Львівщини, а й усієї України" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.