Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Ткаченко

Banda Agency

Понеділок, 22 серпня 2022, 15:54

Мінкульт переплутав тризуб Чорновола з вагінально-анальним проникненням

Олександр Ткаченко

Українці засудили флешмоб Міністерства культури з неоднозначним жестом-привітанням до Дня Незалежності.

Про це повідомляє Агентство Banda у Іnstagram.

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з агентством Banda розробили жест-привітання до Дня Незалежності та запустили флешмоб серед українців, які обурилися такому жестові, заявляючи, що він має інше негативне значення.

Як повідомляють у Marketing Media Review, флешмоб підтримали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, артисти Джамала, Dorofeeva, Alyona Alyona, Lida Lee, Даша Астаф'єва, гурт Kalush та репер Otoy.

"День Незалежності України цього року має прозвучати гучно, як ніколи. Буде багато контенту і потужних промов, але у нас досі немає універсального привітання на це свято. Що ж, настав час створити спільну традицію. Разом з МКІП ми обрали жест, яким усі українці зможуть вітати одне одного з Днем Незалежності: і в Києві, і в Криму, і у Варшаві. Це – Тризуб Незалежності. Приєднуйтесь до флешмобу та "піднімайте" свої Тризуби.

Класична варіація тризуба пальцями належить В'ячеславу Чорноволу, одному з найвідоміших борців за незалежність та демократію. В оновлений жест закладено новий сенс: Тризуб Незалежності може стати загальнонаціональним знаком святкування Дня Незалежності та прояву особистої свободи кожного громадянина" – йдеться у повідомленні Агентства Banda.

У своїх коментарях українці наголосили, що цей жест має сексуальний підтекст його називають – Two in the pink, one in the stink.

Згодом агентство Banda видалило цю публікацію та написало офіційне виправдання, де наголосила на тому, що сила Тризубу Чорновола є беззаперечною.

"По-перше, нашою задачею було обрати безпечний жест для усіх територій України. Авжеж, ми знаємо і шануємо традиційний жест Тризуба з пальців, який використовував В'ячеслав Чорновіл. Проте, на жаль, зараз його небезпечно підіймати у тимчасово окупованих українських областях. А ще він досить сильно асоціюється з однією з політичних партій. По-друге, наш жест має офіційне значення в українській жестовій мові – це буква Н (показувати тильною стороною долоні до себе). Ми побачили у ній символ нашої Незалежності: Н – Незалежність", – зазначило воно.

Міністерство культури та інформаційної політики України вибачилося за цей креатив та наголосило на тому, що не хотіло образити українців.

"Приносимо наші щирі вибачення за те, що "перекреативили" разом з banda.agency. Ми наголошуємо, що у жодному випадку не ставили за ціль зневажити або образити наших співгромадян. Цьогоріч День Незалежності – особливий день для кожного з нас. Метою цього флешмобу було створення єдиного символу "для своїх". Жесту, який можна було б показати в знак гордості за свою країну, а не навпаки. Без жодного підтексту та паплюження. Окремо хочемо прокоментувати пропозицію громади використати "тризуб Чорновола". Даний символ використовує одна з політичних партій, натомість нашим завданням було розробити жест для всіх українців, незалежно від їхніх політичних поглядів", – написало воно у своїй заяві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.