Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 23 серпня 2022, 11:22

На Львівщині понад 20 лікарень увійдуть до спроможної мережі медичних закладів

медичний заклад у Львові

На території області обрали 27 лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів.

Про це повідомляє департамент охорони здоров'я Львівської ОДА на своїй стоірнці у Фейсбуці.

На території Львівської області обрали 27 лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів, що будуватиметься за принципом госпітальних округів.

Зокрема, Львівський госпітальний округ складатиметься із 2 надакластерних лікарень, 8 кластерних та 17 загальних лікарень.

"Медичні заклади повинні бути надпотужними і мати матеріально технічну базу, певний перелік спеціалістів, які за своєю кваліфікацією можуть надавати допомогу відповідно до кластеру лікарні. Практично весь спектр медичної допомоги надаватимуть надкластерні медичні заклади. Разом з МОЗ ми пропрацьовуємо кластеризацію та структуризацію певних закладів. Потрібно розуміти, що процес складний, тому необхідно мати чітке розуміння спроможної мережі. У той же час потрібно оптимально використовувати ресурси госпітального округу, аби кожен пацієнт був доправлений в ту лікарню, де максимально якісно нададуть потрібні йому послуги" – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

За його словами, реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. У разі більш складних проблем зі здоров’ям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні.

"Вже з початку 2023 року пацієнти з інстультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіоцентри. Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування" – пояснив Чемерис.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень.

В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.