Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Бандери

city-adm.lviv.ua

Четвер, 25 серпня 2022, 11:03

На вулиці Бандери для облатування громадського простору зрубають вісім ялинок

вул. Бандери

На вул. Бандери створять пішохідну зону та громадський простір для чого зрубають вісім ялинок.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На вул. Бандери, зокрема, на перехресті з вулицями Дорошенка та Генерала Чупринки сьогодні розпочинають роботи з демонтажу аварійної підпірної стінки.

Як уточнив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк, на місці 50-річної бетонної стінки облаштують зелений схил, який був тут раніше. Вздовж цього схилу, від вул. Бандери і до вул. Дорошенка, облаштують пішохідну зону, біля Органного залу – громадський простір для чого вирішили зрубати 8 ялин. Замість них пообіцяли висадити орієнтовно 15 нових дерев.

"Плануємо посадити тут близько 15 дерев з глибокою кореневою системою, які би скріплювали схил, а не порушували його. Бо ялинки, які є зараз, – вони теж є генераторами нищення підпірної стінки. Деревам вже понад 30 років, вони стають небезпечними. Їх вага – орієнтовно 15 тонн кожне. 4 – вже сухостій, 4 – у непоганому стані. Та їх усіх треба забирати. Бо, якщо залишити, то через зміну конфігурації схилу, їх коріння буде на поверхні. Відтак, вони впадуть або на Органнний зал, або на контактну мережу 600 вольт. І це матиме трагічні наслідки" – пояснив Микола Власюк.

Роботи з демонтажу стінки та облаштування відкосу на цій ділянці виконуватиме підрядна організація "Онур", в межах реконструкції вул. Бандери. Закінчити їх планують до 15 жовтня цього року.

Додамо, через демонтаж аварійної стінки на вул. Бандери трамваї №1 та №2 курсуватимуть за частково зміненими маршрутами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.