Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Свободи, 23

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:13

У Львові на проспекті Свободи обвалилась частина будинку

проспект Свободи, 23

На проспекті Свободи,23 обвалилась частина житлового будинку, ніхто не постраждав.

Про це повідомила пресслужба Львівсько міської ради.

Сьогодні, 26 серпня, близько 01:00 год на проспекті Свободи, 23 стався обвал частини будинку з боку внутрішнього дворика, постраждалих немає.

"О 1.40 год надійшла інформація про обвал частини будинку на просп. Свободи, 23. До того, як стався обвал, мешканці побачили, що з будинком щось відбувається: осіли двері в одній з квартир, люди не могли їх відкрити. Вони подзвонили в поліцію. Поліцейські оперативно виїхали на місце і вчасно евакуювали мешканців. Коли вже всіх людей вивели, стався обвал частини флігелю будинку.

До самого ранку працювали рятувальники, бо одна із зруйнованих квартир здавалась подобово і до кінця не було відомо, чи там були люди. На щастя, там нікого не було, відтак постраждалих внаслідок обвалу немає" – заявила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, 3 з 14 квартир будинку було зруйновано, а також ще 2 нежитлових приміщення. До будинку відключили подачу води, газу та електрики.

Щодо ймовірної причини обвалу будинку, то, за попередньою інформацією, нею стала реконструкція у сусіднїй будівлі на проспекті Свободи, 21.

"В дворі сусіднього будинку (просп. Свободи, 21) проводились будівельні роботи. Там є декларація на початок виконання ремонтних робіт. Зі слів мешканців, місяць будівельники знімали стіну, яка була дотична до будинку №23 і була опорою цього будинку. Це могло зменшили несучу здатність будівлі і призвести до обвалу. Але наголошую, висновки має зробити проєктна компанія, яка сьогодні буде працювати на місці" – додала Маруняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.