У Львові на проспекті Свободи обвалилась частина будинку

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:13

На проспекті Свободи,23 обвалилась частина житлового будинку, ніхто не постраждав.

Про це повідомила пресслужба Львівсько міської ради.

Сьогодні, 26 серпня, близько 01:00 год на проспекті Свободи, 23 стався обвал частини будинку з боку внутрішнього дворика, постраждалих немає.

"О 1.40 год надійшла інформація про обвал частини будинку на просп. Свободи, 23. До того, як стався обвал, мешканці побачили, що з будинком щось відбувається: осіли двері в одній з квартир, люди не могли їх відкрити. Вони подзвонили в поліцію. Поліцейські оперативно виїхали на місце і вчасно евакуювали мешканців. Коли вже всіх людей вивели, стався обвал частини флігелю будинку.

До самого ранку працювали рятувальники, бо одна із зруйнованих квартир здавалась подобово і до кінця не було відомо, чи там були люди. На щастя, там нікого не було, відтак постраждалих внаслідок обвалу немає" – заявила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, 3 з 14 квартир будинку було зруйновано, а також ще 2 нежитлових приміщення. До будинку відключили подачу води, газу та електрики.

Щодо ймовірної причини обвалу будинку, то, за попередньою інформацією, нею стала реконструкція у сусіднїй будівлі на проспекті Свободи, 21.

"В дворі сусіднього будинку (просп. Свободи, 21) проводились будівельні роботи. Там є декларація на початок виконання ремонтних робіт. Зі слів мешканців, місяць будівельники знімали стіну, яка була дотична до будинку №23 і була опорою цього будинку. Це могло зменшили несучу здатність будівлі і призвести до обвалу. Але наголошую, висновки має зробити проєктна компанія, яка сьогодні буде працювати на місці" – додала Маруняк.

Мітки: ірина маруняк, новини львова, обвал будинку, проспект Свободи, фото