Philip Morris запустила нову тютюнову фабрику на Львівщині

середа, 15 травня 2024 р. о 13:17

Тютюнова компанія Philip Morris збудувала фабрику на Львівщині, інвестувавши у неї 30 мільйонів доларів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 15 травня, тютюнова компанія Philip Morris International відкрила нову фабрику у Львівській області на 250 робочих місць, в яку інвестувала 30 мільйонів доларів.

Наразі на підприємстві вже працює близько 100 працівників, які були релоковані з харківської фабрики Philip Morris, ще 150 працівників будуть релоковані до кінця року.

На фабриці працюватиме 5 виробничих ліній. Першу з них запустили у травні, а ще чотири будуть введені в експлуатацію до кінця року, що має вивести виробничу потужність підприємства на 10 млрд штук цигарок на рік і повністю покрити потреби компанії щодо забезпечення українського ринку продукцією.

Також компанія вже виділила понад 1,3 млн грн на ремонт громадського укриття поблизу фабрики та планує додатково інвестувати 60 млн грн у будівництво власного укриття на території фабрики.

Зазначимо, інформацію про будівництво в компанії оприлюднили у червні 2023 року, а у липні того ж року вже стартували підготовчі роботи з будівництва фабрики.

"Те, що ми запустили фабрику менше ніж за рік, свідчить про нашу беззаперечну впевненість у майбутньому України. Крім того, інвестиції таких компаній, як "Філіп Морріс", надзвичайно важливі для покращання іміджу України з метою подальшого залучення міжнародних інвесторів, створення робочих місць та надії на швидке післявоєнне відновлення" – наголосив генеральний директор "Філіп Морріс Україна" Максим Барабаш.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, будівництво цієї фабрики – це найбільша інвестиція в час війни на території Львівської області.

"Ми більш як два роки спільно з департаментом економіки, Агенцією регіонального розвитку намагались з початку повномасштабного вторгнення очолити процес релокації. Нам це вдалось зробити з понад 240 підприємствами, але "Філіп Морріс" – це найбільша інвестиція в час війни на Львівщині. Мені б дуже хотілося, щоб "Філіп Морріс" приводив з собою інших великих американських гравців" – заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Додамо, що Philip Morris Ukraine працює на українському ринку з 1994 року і за цей час інвестувала в економіку України понад 750 млн доларів. У 2023 році компанія сплатила в Україні 30,3 млрд грн податків, а з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну виділила 400 млн грн на гуманітарні проєкти.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024