Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 20 червня 2023, 16:05

Philip Morris збудує тютюнову фабрику на Львівщині

Львівщина

Тютюнова компанія Philip Morris планує збудувати фабрику на Львівщині, інвестувавши у неї 30 мільйонів доларів.

Про це повідомила пресслужба компанії Philip Morris International.

Тютюнова компанія Philip Morris International вирішила запустити нове виробництво на території Львівської області та інвестує понад 30 мільйонів у будівництво тютюнової фабрики на понад 250 робочих місць.

У липні цього року стартують підготовчі роботи з будівництва фабрики.

Компанія очікує, що виробництво запустять у першому кварталі 2024 року. На новій фабриці працюватиме понад 250 людей, переважно на виробництві. Працевлаштування насамперед запропонують працівникам харківського підприємства Philip Morris.

"Відкриваючи це нове підприємство, ми ще раз демонструємо нашу підтримку України. Ця інвестиція втілює нашу відданість як довгострокового економічного партнера країни. Нове виробництво на локації, яка була запропонована UkraineInvest, створить робочі місця, задовольнить попит українського ринку якісною продукцією та підтримає українську економіку у важкий для країни час. Ми не чекаємо кінця війни – ми інвестуємо зараз", – заявив генеральний директор Philip Morris Ukraine Максим Барабаш.

Зазначимо, що Philip Morris Ukraine працює на українському ринку з 1994 року і за цей час інвестувала в економіку України понад 700 млн доларів. У 2022 році компанія сплатила в Україні 25,3 млрд грн податків.

У березні 2022 року у відповідь на військове вторгнення Росії в Україну Philip Morris International заявила, що призупиняє заплановані інвестиції в РФ, включно з запуском нових продуктів, інвестиціями в інновації, комерційною та виробничою діяльністю.

Додамо, за перший квартал 2023 року економіка Львівщини впала на 5%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.