Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

misto.ridne.net

Понеділок, 11 лютого 2013, 14:59

Підприємство, підконтрольне Садовому, забрало в ФК "Карпати" територію, що входить до плану забудови – Хруставчук

Своєю ухвалою від 7 лютого 2013 року Львівська міськрада погодила комунальному підприємству ЛКП "Спортресурс" місце розташування земельної ділянки та надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5.  

Про це сьогодні, 11 лютого, в коментарі Варіантам повідомив голова Львівської обласної організації ВМГО "Молоді регіони" Богдан Хруставчук, який і надав в користування Варіантів копію відповідної ухвали. 

Таким чином, за словами Хруставчука, міська рада не просто забрала земельну ділянку, що використовує  ФК "Карпати", а повністю передала погодження детального плану території під контроль ЛКП "Спортресурс", яке є цілковито підконтрольне Львівській міській раді.

"А зроблено це з однією метою – мати контроль над землями двох парків: Снопківський та Бенедикта Димбровського, які міські чиновники вкотре намагаються забудувати", – стверджує Хруставчук. 

Також, як наголошує громадський діяч, у додатку до Ухвали Львівської міськради про виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу "Євробаскет-2015", була показана схема-прив’язка території до місця плану забудови.

"Виглядає на те, що у парк їде магістраль, розв’язка дороги проходить через парк. Розв’язка обговорювалась у міськраді, але до ухвали. На екрані перед депутатами продемонстрували місце розташування ділянки, і видно було дорогу, яка йде в парк, і вона аж ніяк не виглядала пішохідною. Тоді було багато запитань від депутатів до доповідача, на які той не міг дати відповіді. Проте секретар Львівської міської ради Василь Павлюк сказав на це не зважати і просив голосувати, бо це нібито честь нашого міста", – стверджує Хруставчук.

Регіонал переконує, що міський голова Львова Андрій Садовий своїми діями "підставив" ФК "Карпати", аби провести на території, якою володіє футбольний клуб, Євробаскет-2015.

"За день до сесії, 6 лютого,  міський голова наголошував, що він має звернення від ФК "Карпати", що вони все погоджують і будівництво відбувавтиметься на території, що знаходиться  в межах стадіону "Україна". Ухвала, що буда прийнята 7 лютого, взагалі не мала б виноситись на сесію, оскільки, як мені відомо, жодної депутатської комісії ця ухвала не пройшла. Наразі ФК "Карпати" не оприлюднював свою позицію щодо Снопківського парку, проте я майже переконаний, що клуб не буде зазіхати на територію парку. Я думаю, що ми найближчим часом почуємо їхню думку і про четвергову ухвалу, і про територію забудови, яку вже тепер погоджуватимуть ніби не ФК Карпати, а ЛКП "Спортресурс", – коментує Хруставчук.

Нагадаємо, ФК "Карпати" погрожують достроковим відправленням у відставку міського голови Львова Андрія Садового. Керівництво клубу стверджує, що не зверталось до Львівської міської ради з приводу виділення земельної ділянки під будівництво спортивної арени для "Євробаскету", як у цьому переконує Садовий.

7 лютого депутати Львівської міськради ухвалили рішення про виділення земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5 для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015» (площа ділянки – 2,7 га).
Uhvala2114

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.