Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ПТУ

Вівторок, 30 серпня 2022, 16:11

На Львівщині до листопада продовжили вступну кампанію в заклади профтехосвіти

ПТУ

Вступну кампанію в заклади профтехосвіти продовжили до 1 листопада.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Згідно з рішенням уряду, заклади професійної освіти зможуть зараховувати вступників на вільні місця регіонального та державного замовлення до 1 листопада.

Відповідного листа скерували керівникам закладів освіти 24 серпня.

Зазвичай Міністерство освіти і науки продовжувало вступну кампанію до профтехів до 1 жовтня, однак цьогоріч для того, щоб вступники мали можливість здобути професійну освіту, донабір на вільні місця триватиме на місяць довше – до листопада.

"Вступна кампанія справді непроста, але навіть в умовах повномасштабної війни до наших закладів йдуть вчитися стільки ж вступників як і минулого року. Маємо вже 80% виконання регіонального замовлення. Ми приймаємо і готові надалі приймати на навчання здобувачів освіти з числа ВПО. Розуміємо, що багато закладів профтехосвіти зруйновано і ми маємо допомагати областям, які зазнали руйнації" – заявив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти ДОН Львівської ОВА  Іван Пикус.

За його словами, заклади профтехосвіти здебільшого розпочнуть навчання в очній формі. Департамент освіти і науки виділив на облаштування укриттів у закладах профтехосвіти 6,2 млн грн у межах обласної програми розвитку освіти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.