Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олесь Дзиндра

Фб Мар'яни Савки

Вівторок, 30 серпня 2022, 14:06

У Львові суд обиратиме запобіжний захід художнику Олесі Дзиндрі

Олесь Дзиндра

Сьогодні суд обиратиме запобіжний захід львівському художнику Олесі Дзиндрі.

Про це повідомила головна редакторка "Видавництва Старого Лева" Мар'яна Савка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 30 серпня, Галицький суд обиратиме запобіжний захід львівському художнику Олесі Дзиндрі, якого звинувачують у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ.

"Я прочитала, що з Олеся Дзиндри ті органи, які мають нас захищати, ліплять образ злочинця-крадія. Я шокована…. Дзиндра торгував машинами, серйозно? Все життя роздавав усім довкола все, що міг, а зараз вирішив нажитися на армії? В якій хворій голові це виросло?" – написала Савка.

Зазначимо, Олесь Дзиндра у 2006 році заснував щорічний фестиваль "Львів – столиця ремесел"; міжнародний фестиваль незалежного кіна "КіноЛев", конкурс "Концепт-шопка", фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проєкт "MezzoДром" – тижні культур національних громад Львова. З початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.