Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віденська кав'ярня

Фб Віденської кав'ярні

Середа, 31 серпня 2022, 11:17

У Львові відновлять будівлю Віденської кав’ярні

Віденська кав'ярня

Будівлі на проспекті Свободи, 12 – площі І. Підкови, 2 у Львові повернуть історичний вигляд.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 30 серпня, виконавчий комітет Львівської  міськради прийняв рішення про відновлення історичного вигляду будинку на проспекті Свободи, 12 – площі І. Підкови, 2 у Львові. 

"До цієї будівлі є багато зауважень через порушення. Враховуючи самочинне проведення реконструкції тераси без дозвільних документів, невідповідність фасадного вигляду проєктним рішенням 2006 року, і з метою відновлення належного вигляду історичного будинку ми напрацювали компромісне рішення і будемо працювати над концепцією відновлення історичного вигляду будинку.

Спільно напрацьоване рішення буде передано ТзОВ "Віденська кав'ярня" на реалізацію. Також власники, з незрозумілих причин, виокремили добудову в окремий об’єкт нерухомості з окремою адресою. Усі порушення треба виправляти" – наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зазначимо, у 2006 році у будівлі "Віденської кав’ярні" була проведена реконструкція. До цього будинку була прибудована, за історичними документами, веранда, яка мала відкриту терасу на другому поверсі. Пізніше у 2007-2008 році ця тераса перетворилася у приміщення з дахом.

"Ми пропонуємо, щоб управління архітектури з управлінням охорони історичного середовища і спільно з власниками ТзОВ "Віденська кав’ярня" опрацювати концепцію відновлення історичного вигляду будівлі, яке б влаштувало пам’яткоохоронне законодавство і власників. І за цією узгодженою концепцією будуть виконані відповідні роботи" – пояснила начальниця управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко.

Зазначимо, будівля, в якій знаходиться кафе "Віденська кав’ярня", займає цілий квартал між проспектом Свободи, вул. Беринди, Театральною та пл. Івана Підкови. Будинок було збудовано у 1828-1829 рр. в стилі ампіру за проєктом Матео Брезані. Сучасного вигляду кам’яниця отримала після перебудови у 1880 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.