Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олесь Дзиндра

Фб Мар'яни Савки

Середа, 31 серпня 2022, 10:33

У Львові суд відпустив художника Олеся Дзиндру під особисте зобов'язання

Олесь Дзиндра

Суд обрав запобіжний захід львівському художнику Олесі Дзиндрі у вигляді особистого зобов'язання на місяць.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Вчора, 30 серпня, Галицький районний суд Львова обирав запобіжний захід львівському художнику Олесі Дзиндрі, якого звинувачують у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ.

Зокрема, суд прийняв рішення відпустити Олеся Дзиндру та волонтера Юрія Музичука під особисте зобов'язання на місяць. Натомість прокурори вимагали домашнього арешту терміном два місяці.

Перед засіданням взяти Дзиндру та Музичука на поруки висловили бажання нардеп від Голосу Ярослав Рущишин, екснардепка від Самопомочі Ірина Подоляк, депутати Львівської облради Святослав Шеремета, Леся Кобецька, Петро Цеголко, Соломія Риботицька, депутатка Львівської міськради Юлія Хомин і голова управління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

Олесь Дзиндра всі звинувачення відкидає. За його словами, влада розпочала тотальне переслідування волонтерів середньої та низової ланки.

Зазначимо, Олесь Дзиндра у 2006 році заснував щорічний фестиваль "Львів – столиця ремесел"; міжнародний фестиваль незалежного кіна "КіноЛев", конкурс "Концепт-шопка", фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проєкт "MezzoДром" – тижні культур національних громад Львова. З початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.