Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 2 вересня 2022, 11:40

Львів поступився Чернівцям у переліку найбільш відкритих міських рад в Україні

Львів

У переліку найбільш відкритих міських рад в Україні Львів опинився на другому місці.

Про це повідомляє Громадський Рух "Чесно" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Громадський Рух "Чесно" надіслав у всі місцеві ради запити, що містили 11 маркерних питань щодо їхньої діяльності від 24 лютого до кінця липня 2022 року.

На однові цих відповідей й сформували перелік найбільш відкритих міських рад в Україні. У першу п'ятірку увійшли: Чернівці (1 місце); Тернопіль, Львів, Луцьк та Рівне (2 місце); Житомир (3 місце); Дніпро (4 місце); Ужгород та Кропивницький (5 місце).

Львівська обласна рада набрала 10 балів за критерієм відкритості.

Рух "Чесно" підготував не лише рейтинг прозорості роботи рад, а й детальний аналіз усіх критеріїв. Зокрема, на сайті Львівської міської та обласної рад є інформація про засідання сесій.

Щодо засідання комісій, то на Львівська міськрада проводить їх онлайн-трансляцію, проте обмежує доступ до них, посилаючить на коронавірус.

 

Натомість Львівська облрада не забороняє мешканцям бути присутніми на засіданнях комісій, проте не анонсує їхнє проведення.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.