Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Нгуєн Хонг Тхач

Фб Петра Адамика

Субота, 3 вересня 2022, 14:24

Виставка картин українських художників про В'єтнам відкрилася у Львові

Нгуєн Хонг Тхач

У Львові відкрилася виставка картин українських художників з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом.

На відзначення 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та В'єтнамом, а також з нагоди Дня незалежності В'єтнаму вчора, 2 вересня, у Львові, в Національному музеї ім. Андрія Шептицького відкрилась виставка картин українських художників, присвячених В'єтнаму. 

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці президент Товариства українсько-в'єтнамської дружби Петро Адамик.

Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Хонг Тхач розповів, що виставка є спільним проєктом Посольства В'єтнаму в Україні та Національної спілки художників України. 

"Це унікальний проєкт, яким ми пишаємось, адже це можливість побачити В'єтнам крізь призму сприйняття нашої країни українськими художниками. У межах проєкту ми об'єднали 150 українських художників, які в різні часи відвідали В'єтнам, і зафіксували свої враження та почуття про країну у художніх роботах", – розповів посол. 

Серед українських митців, які долучилися до проєкту, є чимало відомих. Наприклад, на виставці у Львові представлено чотири полотна голови Національної спілки художників України Костянтина Черняка. 

Нгуєн Хонг Тхач відзначив, що проєкт готувався майже рік, а завершиться він виставкою у В'єтнамі, де у межах благодійної акції планують продати картини українських художників, а зібрані кошти передати на гуманітарну допомогу Україні. 

Виставка у Львові працюватиме два тижні з 2 до 16 вересня. На ній презентовано майже 200 картин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.