Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Dadex

Субота, 3 вересня 2022, 17:39

Хорватія планує зібрати мільярд євро на допомогу Україні

Dadex

Міжнародна ІТ-компанія запускає величезний збір коштів і закликає людей з усього світу долучитися.

У столиці Хорватії місті Загребі представили Проєкт "Фенікс", що має на меті зібрати 1 млрд євро на відбудову України та підтримку тих, хто постраждав від військових дій.

Ініціативу заснували місцеві підприємці, які свого часу пережили війну (війна в Хорватії тривала з 1991 до 1995 року) з міжнародної ІТ-компанії Dadex.

Зібрати необхідну суму планують за ldf місяці кількома шляхами. По-перше – це прямі перекази через телефон чи сайт. Донатити можуть як небайдужі люди, так і бізнес.  Ще один спосіб – донат за купівлю ексклюзивних NFT (це такі собі цифрові сертифікати власності, наприклад, картинки) на українську тематику. Частину зображень створили українські автори. Ціна стартуватиме від 500 до 100,000 євро.

"НФТ можна зберегти для себе або продати далі. Задумано так, щоб вартість продажу щоразу зростала на 20%. Цю різницю й передадуть на проєкт і потім Україні", – розповів організатор Деніз Тот. 

Проєкт допомоги назвали символічно – "Фенікс". Під нього створили мобільний застосунок, який має сподобатися дітям, бо там можна завести віртуального домашнього улюбленця – маленького фенікса, на ймення Фіні. І доглядаючи за твариною, надсилати гроші для України. Найбільшу суму планують отримати від продажу квитків на концерт, який організатори запланували на 29 жовтня. Тоді у Загребі зберуть зірок світового рівня, таких як Ne-Yo та Jason Derulo. На презентації Проєкту "Фенікс" зібралися члени уряду Хорватії, посли, лідери думок з Великобританії, Сполучених Штатів, Німеччини, Канади. 

Василь Кирилич, посол України в Хорватії, вважає, що зібрати таку амбітну суму буде нелегко, але "весь світ підтримує Україну".

"Це приватна ініціатива. А ми маємо підтримувати будь-яку приватну ініціативу для підтримки України", – зазначив він.

Інфлюенсерів (лідерів думок) покликали для того, щоб вони розповідали своїм мільйонним аудиторіям про війну в Україні та запрошували донатити чи купувати унікальні НФТ.

Компанія Dadex також анонсувала виробництво унікальних мобільних телефонів, які живляться від сонячної енергії. До кінця вересня виробники планують передати Україні 20 тисяч гаджетів, які ймовірно розподілять між українським військовими. 

Зазначимо, що Dadex – це литовська компанія, яку заснували як біржову компанію. Вона організована та структурована як основний механізм з дочірніми компаніями в Європі, США та Азії та має місію реалізувати проєкт Phoenix, щоб допомогти уряду України зібрати капітал для відновлення країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.