Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Понеділок, 5 вересня 2022, 13:29

Козицький затвердив рекомендації для мешканців Львівщини у разі виникнення радіаційних аварій

Львівщина

Максим Козицький розпорядився затвердити положення про введення режимів радіаційного захисту.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького № 321/0/5-22ВА від 1 вересня 2022 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити положення про введення режимів радіаційного захисту та рекомендації щодо поведінки населення у разі виникнення радіаційних аварій.

"З метою забезпечення радіаційного захисту населення Львівської області зобов'язую затвердити Положення про введення режимів радіаційного захисту та рекомендації щодо поведінки населення Львівської області у разі виникнення радіаційних аварій" – йдеться у розпорядженні.

Згідно з положенням, розроблено основні невідкладні контрзаходи на початковій фазі аварії є: укриття, евакуація, йодна профілактика та обмеження перебування осіб з населення на відкритому повітрі.

Довгострокові контрзаходи (тимчасове відселення, переселення, дезактивація території і радіоактивно забруднених будівель та споруд, обмеження вживання радіоактивно забрудненої води і продуктів харчування на досить тривалий час, сільськогосподарські та інші, включаючи індустріально-технічні) проводяться в умовах, коли:

- дані радіаційного моніторингу дозволяють зробити досить надійний прогноз розвитку ситуації;

- організації, які відповідають за проведення довгострокових контрзаходів, мають для цього достатньо ресурсів (матеріально-технічних, транспортних, запасів продовольства та ін.);

- процедура оптимізації показує і виправданість, і необхідність такої акції, тобто користь від дози, відвернутої довгостроковим контрзаходом, перевищує збиток, яким подібне втручання супроводжується;

- є досить надійна науково-технічна експертиза ефективності запланованих довгострокових контрзаходів.

Козицький зобов'язав начальників районних військових адміністрацій, голів міських, сільських та селищних територіальних громад забезпечити постійну готовність до введення у разі необхідності режимів радіаційного захисту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.