Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Четвер, 8 вересня 2022, 16:45

На Львівщині на приватизацію виставили майже 40 об'єктів держмайна

Львівщина

У області стартують аукціони з приватизації 39 об'єктів держмайна.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У вересні Кабінет міністрів України відновлює приватизацію підприємств державної власності, що була призупинена на період воєнного стану. Загалом уряд затвердив перелік із 420 об’єктів, які будуть спрямовані до Фонду державного майна на приватизацію.

З них 39 об’єктів малої приватизації знаходяться на території Львівської області.

У Львівській ОВА наголосили, що приватизація відбуватиметься на спрощених умовах. Тобто приватні підприємці зможуть викупити цілісні майнові комплекси, в тому числі ті, які є під арештом, таких у Львівській області є 7. В такому випадку покупець також зобов‘язаний погасити раніше накопичені борги.

Також зростатимуть гарантійні внески, а оплата за актив відбуватиметься до укладання договору купівлі-продажу. Процес приватизації від оголошення аукціону до підписання договору займатиме не більше двох місяців.

Якщо в аукціоні зареєстрований лише один учасник, він зможе викупити об’єкт за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової. Якщо ж з першого разу покупців не буде, то дозволятимуть проводити повторні аукціони. Допускатимуть покрокове зниження стартової ціни, але не більше, ніж на 50%.

Усі дозволи та ліцензії підприємства зберігатимуть для нових власників єдиних майнових комплексів.

Нагадаємо, з 1 вересня у Львівській області на приватизацію виставили 12 об'єктів держмайна, що не входить до переліку об'єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі. Детальніше ознайомитися з переліком об'єктів приватизації можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.