Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Понеділок, 12 вересня 2022, 10:16

Керівник Львівсвітла поширював у російській соцмережі комуністичну символіку

судова справа

Начальнику ЛКП "Львівсвітло" оголосили вирок за понад 100 комуністичних зображень в "Однокласниках".

Про це йдеться у рішенні Шевченківського районного суду Львова № 466/6383/22 від 31 серпня 2022 року.

Шевченківський районний суд Львова оголосив вирок начальнику ЛКП "Львівсвітло", львів'янину, який поширив у російській соцмережі "Однокласники" понад 100 комуністичних зображень.

Як йдеться у рішенні суду, начальник ЛКП "Львівсвітло" з 2015 року по 1 червня 2022 року систематично публікував зображення із прапором червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки з серпом та молотом всередині – загалом 102 зображення.

Подібні зображення заборонені Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 2015 року.

Підсудний визнав свою винуватість та уклав угоду зі слідством. Суд призначив йому 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Зазначимо, у квітні 2022 року директором ЛКП "Львівсвітло" призначили Руслана Миляника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.