Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Понеділок, 12 вересня 2022, 16:34

На Львівщині створили три опорні пункти для релокації підприємтв

Львів

Опорними пунктами для релокації в області стали Львів, Дрогобич та Червоноград.

Про це повідомляє Громадянська мережа "Опора". 

За інформацією директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Степана Куйбіди, для пришвидшення релокації підприємств Львівську область розділили на три зони – Північну (Червоноград, Сокаль, Добротвір), Львівську (на основі Львівського району) та Передкарпатську (Дрогобич, Стрий, Борислав, Яворів, Розділ), а за опорні пункти взяли Львів, Дрогобич та Червоноград.

У цих містах в яких облаштували три величезні склади, куди можна було завезти обладнання на тимчасове зберігання під ключ, допоки відбувався пошук локації для облаштування.

"До проблем на місцях можна віднести відсутність у Львівської обласної військової адміністрації інформації про місцевий бізнес, який був готовий поділитися своїми площами або здати вільні площі в оренду. Ми володіли інформацією про ділянки типу greenfield або не надто інвестиційно привабливим ділянками типу browfield. Дуже довго була проблема переналаштування підходів керівництва територіальних громад, які дивились на вирішення проблеми виключно через пропозиції надання вільних комунальних земельних ділянок. Процес "ламання" та переконування їх почати активну комунікацію із бізнесом у межах їхніх громад був дуже проблемним" – наголосив Куйбіда.

За його словами, наразі на територію Львівської області релоковано 205 підприємств, переважно середнього та малого бізнесу. 60% з них перебуває у межах Львівського району, а 130 підприємств вже запустилися і налагодили виробництво, а це близько 5 тисяч робочих місць. Решта підприємств перебуває у процесі облаштування або переїзду.

Водночас у цю статистику не входять підприємства військово-оборонного комплексу.

До Львівської ОТГ релокувалося 100 підприємств, 18 з них планують повертатись або вже повернулись додому, залишивши у Львові свою філію. 

Загалом, за період з 24 лютого Львівська ОВА обробила 957 заявок від підприємств. Куйбіда заявив, що зараз, у вересні, спостерігається падіння кількості запитів на релокацію. Зокрема сьогодні в опрацюванні перебуває 15-20 "теплих" контактів, рішення щодо яких ще не узгоджено. Переважно це диверсифікований бізнес, який розглядає Львівщину як одну з можливостей.

Нагадаємо, станом на 26 липня 193 підприємства завершили переїзд на територію області, а на підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.