Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Муніципальна варта у Львові

Вівторок, 13 вересня 2022, 11:07

Муніципали Садового побили людей на Добробуті

Муніципальна варта у Львові

Муніципальна варта побила двох людей під час спроби знести огорожу на ринку Добробут у Львові.

Вчора, 12 вересня, о 20:15 загін Муніципальної варти Львівської міської ради під час спроби демонтувати брами на ринку Добробут травмував двох мешканців, один з яких звернувся з заявою про побиття до поліції.

Про це повідомив директор ринку Добробут Олексій Винник.

"Побиття двох людей відбулось о 20:15. Мешканці з сусіднього з ринком будинку на вулиці Старій, захищали разом з працівниками ринку одну з брам від знесення, адже купляли її разом з нами. Коли мешканець повернувся спиною, один муніципал підбіг до нього, заломив руки, кинув на землю і почав бити. Орендаторка наша хотіла його захистити, але муніципали побили ще одного відвідувача ринку. Тоді спостерігачі почали кричати, а муніципали втекли. Перший постраждалий хотів робити заяву в поліцію, але поліціянти посадили в машину, і він передумав. Другий постраждалий написав заяву, наші орендарі написали заяви як свідки про те, що вони бачили", – розповів він.

Нагадаємо, вчора заступник міського голови Львова Любомир Зубач у соціальних мережах повідомив про необхідність звільнити проїзд вулицею Стара позаду львівського ринку "Добробут" у центрі міста. У дописі він звинуватив власників ринку Добробут в захоплені суміжних з ринком ділянок та вулиці.

"Так на Старій виросли паркани. Самовільно перекриту вулицю виявили працівники управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування. Нині, в понеділок, комунальні служби не пішли на відверту конфронтацію з людьми, але паркани будуть демонтовані. Бо в нашій країні закон однаковий для всіх", – написав він. 

Зубач стверджує, що є два рішення відповідних структур Львівської міськради про демонтаж огорожі на вулиці Старій. Натомість дирекція ринку запевнила, що ніхто їм не надав жодного рішення про зняття обмежень руху вулицею Старою, натомість в неї є відповідні рішення і схема обмежень, які діють наразі. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.