Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Федерація регбі Львівщини

Середа, 14 вересня 2022, 15:27

Львівський університет готуватиме спеціалістів з гри у регбі

Федерація регбі Львівщини

Львівський національний університет ветеринарної медицини ім. Ґжицького і Федерація регбі Львівщини підписали договір про співпрацю.

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького і Федерація регбі Львівщини підписали договір про співпрацю, що передбачає підготовку університетом спеціалістів з гри у регбі.

Про це Варіантам повідомив завідувач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров'я університету Богдан Семенів.

Богдан Семенів розповів, що цього року в університеті перше проведуть набір на слухачів на спеціальність "фізична культура і спорт".

"Ми готуємо майбутніх фахівців в галузі фізичної культури та спорту. В Україні є потреба в фахівцях з регбі, адже цей вид спорту стає популярності. Без допомоги федерації нам складно готувати таких спеціалістів. Угода передбачає співпрацю університету та федерації у навчальній, науковій та методичній роботі, а це дозволить досягнути максимального ефекту у підготовці спеціалістів", – пояснив він.

Богдан Семенів також зазначив, що університет планує створити власні жіночу та чоловічу команди з регбі, які виступатимуть у всеукраїнських змаганнях. І у цьому також є чудова можливість для співпраці з Федерацією регбі Львівщини.

"Ми запропонуємо студентам всіх факультетів вчитися грі в регбі. Федерація створила у Львові відповідні умови для занять регбі, і наші студенти зможуть завдяки її підтримці підвищувати уміння у цій грі", – сказав він.

Голова Федерації регбі Львівщини Петро Адамик відзначив важливість співпраці регбістів з університетом для подальшого зростання популярності регбі в Україні.

"Регбі внесли до програми Олімпійських ігор, а тому є потреба у збільшенні досвідчених спеціалістів, які б тренували нашу молодь. Співпраця з університетом дозволить нам впровадити наукові підходи до тренувань та охоплювати все більше охочих вчитися регбі", – наголосив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.